Dichtbij

Als je mensen te dichtbij laat komen
Dichterbij dan goed voor je is
Dan krijg je primaire reacties
Als ik heel dichtbij zou komen
Dicht bij jou
Dichterbij dan netjes is
Te dichtbij
Wat denk je dat je dan zou denken?

Een drieluik van kleinschalige locatievoorstellingen

In het seizoen 2013/2014 maakt Toneelgroep Venster onder leiding van regisseur Bram Huijten een drieluik van kleinschalige locatievoorstellingen. In elk deel spelen drie of vier leden van Venster mee. Deel 1 wordt eind november 2013 uitgevoerd, deel 2 in maart 2014 en het gehele drieluik als een kleine theaterroute in juni 2014.

Drie bijzondere locaties

Elk deel van het drieluik vindt plaats op een andere locatie. Deze locaties zijn intieme, spannende plekken in het centrum van Amsterdam met een duidelijke eigen sfeer, waar normaal gesproken geen theater gespeeld wordt. Op elke speelplek is per voorstelling telkens ruimte voor een beperkt publiek. De toeschouwers zitten dus dicht op de huid van de spelers. Het contact tussen publiek en toneelspelers is persoonlijker, directer en subtieler.

Drie bijzondere ontmoetingen

Bij elk deel van het drieluik vormt de locatie het uitgangspunt voor een verrassende en onverwachte ontmoeting tussen drie of vier personages: wie zijn deze mensen, en wat doen ze op deze plek? Langzamerhand beginnen de personages hun binnenwereld met elkaar en met het publiek te delen. Dat is intiem en soms gevaarlijk. Want wat is er persoonlijker dan iemands gedachten, associaties en herinneringen? Zo roept het ene verhaal een ander verhaal op en de ene gedachte weer een andere gedachte. Soms ontstaan er ruzies en praten ze langs elkaar heen. Soms is er ineens begrip en misschien zelfs liefde. Een drieluik over het (on)vermogen van mensen om dicht bij elkaar te komen en om direct contact te maken.

Tekst en regie: Bram Huijten
Licht: Paulina Szafranska
Flyerontwerp: Monique Wijbrands

Spel Dichtbij 1: Debby Bruin, Mieke Mertens, Arjan Roos, Harold van Voornveld
Spel Dichtbij 2: Veerle Coupé, Hans Everaerts, Marlies Roelofs, Lucas Smulders
Spel Dichtbij 3: Wieneke ’t Hoen, Jan van Lijssel, Natascha Ritfeld