Venster zoekt regisseur (gesloten)

Toneelgroep Venster zoekt voor seizoen 18/19 een nieuwe regisseur. Ben je geïnteresseerd? Lees meer over wat we zoeken en wat we bieden.

Update: gesloten

De termijn voor reacties is verstreken.

Wie is Toneelgroep Venster en wat bieden wij?

Wij zijn een actief en betrokken Amsterdams amateurgezelschap. Het karakter en de kracht van Venster worden gevormd door de leden, die zich willen blijven ontwikkelen en bewegen als speler. Bovenal willen wij ons publiek mooi theater voorschotelen.

Venster maakt in ieder geval één voorstelling per jaar en wisselt om de paar jaar van regisseur. Dinsdagavond is de gebruikelijke repetitieavond. Wij zijn een vereniging en dat betekent bijvoorbeeld dat de leden in samenspraak met de regisseur tot de keuze voor een stuk komen. Het betekent ook dat de leden medeverantwoordelijk zijn voor productietaken. Ons uitgangspunt is om voor langere tijd een samenwerking aan te gaan met een regisseur. Per seizoen wordt de afweging gemaakt om de samenwerking te verlengen. De regisseur is artistiek eindverantwoordelijk voor onze voorstellingen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een afgestudeerde, flexibele theatermaker. Wij zoeken een regisseur die:

  • aandacht heeft voor de ontwikkeling van de groep en voor coaching van individuele spelers
  • in staat is om heldere feedback te geven
  • humor heeft
  • affiniteit heeft met tekstbewerking
  • bereid is om een bijdrage te leveren aan subsidieaanvragen.

Voor het komende seizoen 2018/2019 geeft Venster de voorkeur aan een modern stuk. Training op tekstbehandeling, speloefeningen en aandacht voor rolontwikkeling maken onderdeel uit van de repetities.

Onze voorkeur is dat het seizoen in oktober begint met een aantal workshops om uitgebreid kennis te maken. Vervolgens starten we in november met de repetitie van het nieuwe stuk. In het voorjaar willen we de voorstelling opvoeren.

De uitwisseling met het professionele circuit, die we met de samenwerking met Toneelgroep Amsterdam hebben opgestart, houden we graag in stand. Een groot netwerk (binnen het professionele circuit) waar Venster van mag meeprofiteren is dus een pre.

Meer informatie of solliciteren?

Ben je geïnteresseerd? Reacties in de vorm van een korte motivatie en CV ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 15 juni 2018 per e-mail via tgvenster@gmail.com. Na de eerste selectie zullen wij geschikte kandidaten uitnodigen voor een gesprek in de laatste twee weken van juni. Als je vragen hebt, kun je natuurlijk ook contact opnemen.